Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

Η Απάτη της Αστρολογίας

1. Είναι ψευδοεπιστημονική απάτη.
2. Άλλο αστρονομία και άλλο αστρολογία. Η αστρονομία είναι επιστήμη. Η αστρολογία είναι μαγεία.
3. Ο Μ. Βασίλειος μας λέγει ότι τα αστέρια δεν μπορούν να μας επηρεάσουν γιατί δεν έχουν θέληση. Τα πρόσωπα επηρεάζουν πρόσωπα.
4. Οι φυσικές δυνάμεις δεν διαμορφώνουν χαρακτήρες. Δεν μπορούν χώματα και πέτρες να φτιάχνουν προσωπικότητες και να χαράζουν το μέλλον.
5. Παράδειγμα: ένας μαιευτήρας ασκεί πάνω στο νεογέννητο μωρό ασύγκριτα μεγαλύτερη δύναμη από όσο ο Άρης, τι σημαίνει ότι του φτιάχνει το μέλλον;
6. Το ότι η αστρολογία είναι απάτη φαίνεται και από το γεγονός ότι οι αστρολόγοι και τα ωροσκόπια δεν συμφωνούν μεταξύ τους, αν και εξετάζουν τα ίδια ουράνια σώματα και χρησιμοποιούν τους ίδιους νόμους της Φυσικής.
7. Πως είναι δυνατόν ένας γέροντας και ένα βρέφος που περιλαμβάνονται στο ίδιο ζώδιο να έχουν τις ίδιες οικονομικές προοπτικές για την ερχόμενη βδομάδα. Ποτέ δεν μπαίνουν σε ένα τσουβάλι όλοι οι άνθρωποι. Είναι ξεχωριστές και ανεπανάληπτες προσωπικότητες.
8. Εξάλλου ο ζωδιακός κύκλος έχει μετατοπισθεί (μεταπίπτουν τα ζώδια από τη θέση τους αργά αλλά σταθερά). Τι προβλέψεις να κάνουν μετά να κάνουν οι αστρολόγοι;
9. Ύστερα τα ζώδια είναι 12 από τους 88 σχηματισμούς αστεριών. Με τους άλλους τι γίνεται;
10. Η αληθοφάνεια μερικών αστρολογικών προβλέψεων είναι καθαρά δαιμονική πλάνη, η οποία φαίνεται ότι ισχύει σε όσους πιστεύουν στους μάγους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου